maandag 20 april 2015

provincie. Groningen tevens Hoofdstad

Provincie Groningen tevens Hoofdstad Groningen en gemeente Groningen.

De hoofdstad van het hoge Noorden die wordt gebundeld door Drenthe, Friesland, en Groningen.

Enkele kenmerken van Groningen is zijn dialect, unieke vlag en gasten zijn altijd van harte welkom. Zij worden door dit nuchtere volkje direct omarmt. Natuurlijk zal een minimaal percentage dit niet doen. Toch tonen onderzoeken aan dat gastvrijheid daar in Groningen uniek is. 

Groningen is in de middeleeuwen ontstaan en de vanuit Drenthe lopende Hondsrug komt via Groningen. Groningen heeft eeuwen lange geschiedenis die fantastisch is om zelf te onderzoeken. Door op dag tochtjes de Provincie te bezoeken en de binnenstad ontdek je van alle eeuwen herinneringen die je laten verbazen hoe actief en werelds deze geschiedenis is.

Rond 800 is de Martinitoren gebouwd. En uitgegroeid tot symbool de in het Nederlands vertaald de ouwe grijze. De bisschop van Utrecht heeft deze plek geschonken gekregen van Henderik de derde uit Duitsland. Toen de tijd noemde men deze plek villa Cruoninga Wat later dus Groningen is geworden.

De volledige geschiedenis van deze stad is onderzocht en uitgewerkt in meerdere boeken en documenten. De keuze voor u om meer te weten te komen over de geschiedenis en de echte geschiedenis staat onder dit tekst gedeelte en via de link kunt u na alle heden daagse informatie er nog eens op naslaan.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten